Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013


ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕς ΤΩΝ BLOG

Τα bloggers  ως νέα μέσα επικοινωνίας προσφέρουν πολλές δυνατότητες στην ενημέρωση, αφού με την λακωνικότητα τους κινούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη και του προσφέρουν άμεση, έγκυρη και ταχύτερη πληροφόρηση.
  Οι περισσότεροι μελετητές, καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι, θεωρούν ότι τα μπλογκ συνιστούν μία μορφή εναλλακτικής δημοσιογραφίας καθώς συμβάλλουν ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας και συμπληρώνουν τις κλασσικές μορφές δημοσιογραφίας ουσιαστικά. Αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι ένας δημοσιογράφος που γράφει σε μπλογκ δεν περιορίζεται από τη νόρμα και μπορεί να εκφράσει την άποψη του επάνω σε ένα θέμα από μία διαφορετική σκοπιά από την γενικά θεσμοθετημένη και κρατούσα, χωρίς συγχρόνως να περιορίζεται από ανώτερους του για το πως να εκφραστεί επάνω σε ένα θέμα.
 Επιπλέον τα blog προσφέρουν ευέλικτη διαχείριση ροής πληροφοριών με έμφαση στην «καθημερινή» ενημέρωση, δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας με σχολιασμό αναρτήσεων από τρίτους, δυνατότητα αυτοματοποιημένης παρακολούθησης με εργαλεία συγκέντρωσης
πληροφοριών και ειδοποίησης για νέες αναρτήσεις (δεν χρειάζεται να
«επισκεφθεί» κάποιος την σελίδα – αλλά η ενημέρωση έρχεται αυτόματα σε
κάποια προκαθορισμένη σελίδα ή εφαρμογή στον Η/Υ που υπάρχουν για αυτό τον
σκοπό με παρόμοι τρόπο όπως γίνεται με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο).

 Ανακεφαλαιώνοντας,τα blogs αποτελούν βασικό μέσο για την εξέλιξη της ενημέρωσης στη σύγχρονη εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου