Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013


Η προσφορά του διαδικτύου αλλά και οι κίνδυνοι

  Το Internet έχει διεισδύσει στην καθημερινή μας ζωή και σιγά σιγά επηρεάζει κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Με ένα κλικ μπορείς να μεταφερθείς σε ένα οποιοδήποτε σημείο του κόσμου , να μάθεις ότι σε ενδιαφέρει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και να μιλήσεις με τους φίλους σου όσο μακριά και αν είναι χωρίς να χρειαστεί να βρεθείτε. Ακόμα μπορείς να αποκτήσεις την αγαπημένη σου ταινία ή τραγούδι ή οτιδήποτε άλλο δωρεάν. Όλα αυτά ακούγονται αναμφίβολα πολύ δελεαστικά,αλλά κατά πόσο είναι αληθινά και τι κρύβεται πίσω από αυτό το σύνολο παροχής υπηρεσιών που λέγετε "Internet" και φαντάζει τέλειο δεν το γνωρίζει κανείς. Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή μας έτσι και το Internet έχει τα θετικά και τα αρνητικά στη χρήση του.
 
  Σε όλα τα επίπεδα δραστηριοποίησης του ατόμου και του κοινωνικού συνόλου είναι έντονη η προσφορά αλλά και οι κίνδυνοι από το διαδίκτυο. Είναι δυνατό το άτομο να ενημερωθεί για όλα τα δρώμενα, παγκόσμια και διεθνή, να αποκτήσει τις γνώσεις που θέλει, να δύναται να εργαστεί- με διευρυμένες δυνατότητες και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες -, να ψυχαγωγηθεί με βάση τις ιδιαιτερότητες του, να πραγματοποιήσει εμπορικές συναλλαγές.
 
  Ωστόσο, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις , όπως η προσκόλληση στη χρήση του και η ανεξέλεγκτη παροχή πληροφοριών γεννούν κινδύνους , όπως της παραπληροφόρησης, της προπαγάνδας, της αποξένωσης και της μοναξιάς που γεννάτε μέσα από ένα εικονικό κόσμο, την παθητικότητα και την νοοτροπία της εύκολης λύσης σε κάθε περίσταση.

 Συνοψίζοντας όλα τα μέλη μιας κοινωνίας θα πρέπει να χρησιμοποιούν με χρησιμοθηρική αξία το internet ώστε να αποφεύγουν κάθε λογής κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου